Under the Fig Tree

Spanje

Wij zijn een Nederlands gezin met een huis in Noord-Spanje dat meiden tussen de 15 en 19 de kans biedt om een tijdje met ons gezin te leven en in semi-zelfstandigheid afstand te nemen van Nederlandse afleidingen zoals spijbelen, risicovolle vriendschappen, middelengebruik, verslaving aan social media of risicovol seksueel gedrag.

Under The Fig Tree kan ingezet worden als time-out, waarbij de jongere even los van het gezin aan zichzelf kan werken en vanuit de rust en afstand kan werken aan o.a. een nieuw toekomstperspectief en contactherstel met ouders. Door mentaal en fysiek tot rust te komen helpen we jou om belangrijke zaken weer op orde te krijgen.

Met het traject bij Under The Fig Tree is ons doel om jou te helpen om met nieuwe energie, zelfstandigheid en inzicht terug te keren naar Nederland. Tijdens je verblijf in Spanje heb je de kans om aan jezelf te werken. We werken door ons 12weeks behandelprogramma aan het herstel van een normaal en gezond leven(-sritme), het leren van ander gedrag en het maken van nieuwe keuzes. Dit doen we door middel van een gestructureerd weekprogramma, waarin je werkt aan jezelf door middel van activiteiten, gesprekken en verwerkingsopdrachten. Daarnaast werk je iedere dag onder begeleiding aan je schoolwerk. Hiervoor hebben wij contact met jouw school in Nederland.

Naast jou willen we ook je opvoeders helpen. We streven naar een sterkere band met de mensen die belangrijk voor je zijn. Dit doen we in samenwerking met de hulpverleners in Nederland, zoals het wijkteam, jeugdhulp en de GGZ. Het heeft onze voorkeur dat de behandeling die in Nederland is gestart wordt doorgezet in Spanje. Het kan dus zijn dat je onlinegesprekken blijft hebben met je familietherapeut of traumabehandelaar. We vinden het belangrijk jij de veranderingen die je in Spanje hebt geleerd kunt vasthouden en met anderen leert toe te passen in Nederland.

Heb je interesse in ons aanbod? Bekijk onze website en lees bijvoorbeeld over de ervaring van de meiden die bij ons verbleven of neem contact met ons op.