Xperanza

Spanje

Xperanza staat voor twee woorden: Experiencia, wat ervaring betekent in het Spaans en Esperanza, dit is hoop. De combinatie van deze woorden past goed bij wat Xperanza beoogt te bieden aan jongeren die op verschillende levensgebieden vastlopen in Nederland. Door ervarend leren, hoop bieden op een fijne en kansrijke toekomst.

Dit vindt plaats in een klein dorpje in het achterland van de Costa Blanca, waar je op een van de drie 24 uurshuizen verblijft. Samen met de Nederlandse begeleiders en je groepsgenoten doorloop je een dagelijkse routine uiteenlopend van sport, werken op het land, therapie, vrijwilligerswerk (bijvoorbeeld bij het hondenasiel) en school op maat als je hier aan toe bent. Ook is er de mogelijkheid om als onderdeel van de routine mee te werken in ons eigen restaurant in het plaatselijke dorp. Belangrijk uitgaanspunt is de samenwerkingsrelatie tussen de jongeren en hun diverse begeleiders. De behandeling duurt gemiddeld 8 maanden.

Met onze Nederlandse therapeuten op locatie beschikken wij onder anderen over CGT, EMDR, schematherapie, ACT en paardentherapie. Tijdens de behandeling van de jongere staan wij in nauw contact met de ouders/verzorgers omdat iedereen zijn steentje bij zal moeten dragen aan een positieve verandering. Onze systeembegeleider reist elke maand naar Nederland om dit proces vorm te geven en beschikbaar te zijn voor de ouders/verzorgers. Tot slot bieden wij gezinsbehandeling in Spanje.

 

Contact:
Xperanza
info@xperanza.nl
aanmeldingen@xperanza.nl
www.xperanza.nl 
Kokswijk 29
9354BV Zevenhuizen
Tel: 0650120036